BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, January 22, 2013

Testimonial dan review Tabita Skin care

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...
Disini Lyza nak share-share pengalaman sepanjang penangan Tabita ni... Tabita ni dah Lyza dengar ura2 keberkesanannya mencantikkan kulit muka yg kusam, warna kulit tak sekata, mengecutkan jerawat dan mengecilkan atau menghilangkan bekas2 jerawat. Bila dengar harga dia, terus padamkan aja hasrat mau cuba... Tapi tak tau lagi kesakitan yg dialamai sepanjang proses peeling tu... Uwaaaaa... Sakit yang amat... Nak cantik kata dirik nya tek... Errkkk... Bah bah kmk kelakar bahasa sarawak jer lah k...

okey Lyza ambik contoh gambar Exclusive Set lah k...


Produk yang termasuk dalam paket exclusive adalah :
1. Facial soap
2. Smooth lotion ( toner)
3. Daily cream (40g)
4. Night cream (40g)

CARA MENGGUNAKAN : 
1. Cuci muka & leher dengan Facial Soap secara merata, lalu dibilas TANPA dikeringkan / dilap
2. Sapukan dengan SMooth Lotion yg sudah dituang di atas kapas tipis kira2 3-6 titis.
3. Usapkan ke wajah & leher dengan perlahan sercara merata (JANGAN DIGOSOK / DITEKAN)
4. Setelah itu, dlm keadaan lembab, sapukan pula Daily Cream (Pada siang hari) & Night Cream (Pada malam hari) secara rutin setiap hari

Tabita Daily Cream- Daily Cream berfungsi sebagai Tabir Suria yang dapat menjaga kulit dari pancaran matahari dan radikal bebas yang dapat merosakkan kulit wajah. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard.
1. Menghilangkan flek di wajah
2. Mengecilkan pori-pori
3. Meremajakan kulit
4. Memutihkan kulit
5. Mengencangkan kulit
6. Membuat kulit lebih bercahaya
7. Meratakan lubang bekas jerawat
8. Menghilangkan jerawat

Tabita Nightly Cream- mengandung ekstrak pepaya, vitamin A, vitamin C dan vitamin E serta benzoyl. Vitamin A sangat ampuh untuk membantu mengeringkan jerawat pada kulit dan menstabilkan kondisi kulit. Vitamin C dapat mencerahkan kulit da membuat kulit putih merona. Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit. Benzoyl adalah kandungan yang sangat ramah lingkungan dan dapat mengeringkan jerawat sampai ke lapisan kulit terdalam, memperbaiki struktur bagian dalam kulit, menstabilkan jaringan lemak yang menyebabkan timbulnya jerawat, sehingga jerawat enggan muncul lagi.

Facial soap Tabita ini mengandungi Ekstrak Papaya yang dapat memutihkan warna kulit secara semulajadi dan mengurangkan kedutan pada kulit. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mecuci wajah dan leher.

Tabita smooth lotion – Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkan menggunakan Tabita Facial Soap. Sekali pemakaian cukup 3 titis diatas kapas muka dan disapu pada wajah yang masih dalam keadaan lembab (setelah cuci muka, bilas, dan aplikasikan toner.)


Okey... Kita share pengalaman masa mula pakai tu k... :p

Hari Pertama:
Lyza mula pakai pada 4/11/2012 (Ahad). Pada malam tu.. Hehe sengaja nak mula pakai waktu malam. Kalau apa-apa jadi pada muka pada waktu malam boleh bergegas pegi sepital (hospital). Kalau nak mula pagi isnin, kalau apa-apa susah nak escape kerja. Yerrr?... Mesti tertanya-tanya sebab apa mula pakai hari ahad, kenapa tak sabtu... Hehe... Sabtu tu tengah malam baru balik dari KL. Kalau nak pakai awal masa pergi KL tu, alahaiii mau toleh dua kali mamak-mamak kat jalan TAR tu tengok muka kita berbulu-bulu mengelupas... Hehe... Oklahhh... Pertama kali cuci muka pakai Facial Soap tu, ermmm pedih sikit lah... Kuar dari bilik air lepas cuci muka tu sempat lagi cakap kat hubby ' yang, ada berasa sikit pedihnya yang... Tapi sik pedih gilak lah'... Yerrrr lawa ehhh... berlagak jer bunyi cakap tak pedih... berdengah kata orang sarawak... Senyum-senyum bagitau kat hubby yang tak pedih sangat... Hehe... Lepas tu pasang lotion smooth guna Facial Cotton... Ermmmm pedih jugak lah sikit sebab dia macam toner kan memedihkan tapi masih boleh tahan tu... Lepas sapu dengan Lotion Smooth, terus letak Nightly cream. Malam tu memang tak selesa sedikit tidur sebab lyza tak pernah sebelum ni pakai sebarang cream atau apa-apa kat muka masa tidur... Sebab nighly ni mcm melekit sikit kut. Hehe.. Macam tidur bawa periuk dan kuali melekat kat muka... Hehehe

Hari ke-2:

Bangun pagi tu, yerrrrr Lyza terus pergi tengok muka kat cermin... Mana tau muka dah tukaq macam muka Agnes monica ka kan... Hehe belum ada perubahan kut... Jadi Lyza mandi dan terus cuci muka pakai Facial Soap, pakai lotion smooth dan pasang Daily Cream. First time lah pi kerja tanpa sebarang makeup. Hehe... Sampai hubby pandang dua kali sambil cakap " ehhh pandang sini! Pandang sini! ( seperti memberi arahan suruh kita pandang dia masa driving nak pi kerja tu sebab lyza tak angkat muka pun masa kuar rumah masuk keta tu sebab rasa muka dah nak mengelupas dan pucat sangat tak pakai apa-apa). Sambung balik dialog hubby" sambil hubby tarik muka lyza supaya pandang kat arah dia... :p :p " eh eh cantiknya wajah isteri kamek tanpa pakei apa-apa. Simple tapi cantik yang. Lepas tok pakai mcm tok ajak k" (dialog bukan rekaan k) hehe... Kalau tak caye, pergi add hubby lyza dan tanya... Entah2 dia bohong jer kan sebab tak nak kita mikap2 pergi kerja... Oklahhh lepas tabita ni tak perlu pakai apa-apa untuk tutup jerawat dan warna kulit yang tak sekata ni... Turun kerja tu macam downnn sangat berhadapan dengan semua orang sebab muka dah mula mengelupas dan menerit/tegang... Dan muka Lyza dah mula macam menghitam. Macam terbakar jer... huhu.. memang lah... masuk meeting dan berhadapan dengan rakan kerja dengan muka yang huhuhu cakap pun tak guna sebab boleh pengsan strok orang tengok... hehehe... Lagipun masa tu memang kita orang semua sibuk buat preparation untuk SIRIM audit. Kena lagi proses peeling ni... Semua rakan-rakan kerja tegur... korang nak tauk apa ayat baiikk punya dia orang tegur... ni dia " Lyza, kenapa muka lyza merah? nervous ke dengan audit ni? " hehehe... memang lah tabita ni buat fitnah jer.. tak pasal-pasal hilang macho aku orang kata aku nervous nak audit.. Jadi Lyza cakap lah tengah pakai tabita. Setiap kali orang yang datang jumpa Lyza time tu mesti tanya benda yang sama. Jadi Lyza kena rewind atau repeat balik jawapan pakai tabita tu setiap kali orang tanya... 100 orang yang tanya, 100 kali jugaklah kena rewind jawapan tu... hehehe

Hari ke-3:
Seperti biasalah penggunaannya dan pengelupasan semakin ketara dan keperitan ketengangan semakin terasa...

Hari ke-4 hinggahari ke-8 kut
Haaaaaa.... tok kacakkkk glak... bermulanya kepedihan melebihi sangkaan... sekali cuci makkkk aiiii pedih nyaaaaa.... Bila sapu Smooth Lotion, uwaaaaaaaaa.... terlonjat-loncat macam budak-budak terlebih gula pulak... memang pedih yang amatttttttt sangat. Dalam tempoh tu memang dah rasa nak stop pakai sebab tak sanggup rasanya mengharungi saat kepedihan nya itu... Tapi terpaksa jugak lah tahan sebab nak cantiik kut atau sebab sayang dah beli mahal-mahal produk ni tapi tak dihabiskan... hehehe.. Kawan-kawan, jangan stop pada waktu ni sebab peratus nak stop masa ni memang 90% sebab pedih dia memang menyakitkan... Rasa seperti kulit muka terpisah dari isi muka... heheh.. acahhh jakkk... cuakkk... sentappp mak temahhh.... ngeee... sik da apa-apa ya... tahan jak k... kesan nya amat tidak mengecewakan... 

Minggu ke-3 dan seterusnya
Alhamdulillah... kepedihan berkurangan dan kulit bersih sangat.. Menghilangkan jerawat, mengecilkan bekas lubang  jerawat, menyamarkan dan menghilangkan flek-flek diwajah dan pigmentasi/warna kulit yang tidak rata, menghilangkan bekas jerawat, memutihkan kulit, memperbaiki kulit kusam, mencerahkan warna kulit, mengecilkan pori, membuat kulit tampak bercahaya dan menegangkan kulit.
Ni gambar masa dalam proses 1 minggu lebih... tengok... nampak tak beza dia... dan ditengah tu kulit muka tengah mengelupas. Yang sebelah kanan tu nampak tak mcm gelap jer warna kulit kan... tapi warna kulit sekata. Ni lah kita cakap muka macam terbakar sikit. nampak gelap kemerahan kan.


Ni muka dah sebati benar dengan Tabita.. Dah kamcengggg habisss dengan Tabita... Alhamdulillah so far tiada sebarang side effect atau apa-apa yang memudaratkan sepanjang penggunaan Tabita...

Okeylahhh... Lyza share kandungan dalam tabita Lyza okey... tapi janji kena jadi Members kita tau... tak susah, klik jer bahagian atas blog lyza ni... shik mok gemmm lak (tak nak geng nanti) hehehe...
yer lah yerlah... gemmm lah

Ni cream siang dan malam Lyza punyerrr... siape punyer? Ahmad Albab yang punyerrr...

Nah kita kasi ZOOMmm... hehe.. masih tak nampak sangat kan... tapi okey lah tu... hehe...


 Okey uolsss... yang ni kandungan/cecair  Facial Soap . yang kiri bila dia kena sejuk dan boleh beku mcm tu... ekeke... yang kanan bila dia mencair. Tapi dua-dua keadaan ni uolsss boleh pakai okeyy... janji dia boleh berbuih bila cuci kat muka.. hehe... :)


Dannn... Yang ini rupa keadaan bila cecair Smooth Lotion dititis ke atas kapas... Warna dia macam oren keemasan macam tu kan... Dan kalau nak pastikan smooth lotion tu original atau tidak. Dibawah botol Smooth Lotion yang ASLI terdapat tulisan 'LS' manakala kalau tiruan tertulis 'TBT". tapi tak tau pulak maksud kedua-dua short form tu. Adakah LS- Lyza Spongebob ker kan... TBT- TaBita Tiruan ker kan... hehe... wallahualam... tapi dari sumber yang boleh dipercayai.. yang ada tulisan LS adalah ORIGINAL/ ASLI...
Di bawah botol Smooth Lotion yang asli terdapat tulisan 'LS' manakala produk tiruan tertulis 'TBT'


Sedikit TIPS untuk pengguna Tabita. 
Ngeee.... beberapa pertanyaan berkenaan ini... jadi ini jawapan penyelesaian dari saya yg dah kerap dijawab... ngeee... kepak jarik okeyyy... hehehe
Mode: mcm lah terer glak pun aku... auwwww...

Soalan : macam mana penggunaan bagi kalau nak solat.

Jawapan : 
Sebelum ambik wuduk SUBUH cuci muka dengan Facial Soap. Lepas solat basahkan sedikit air kat muka lepas tu sapu Smooth Lotion dan Daily Cream.

Sebelum ambik wuduk ZOHOR, cuci muka dengan Facial Soap. Lepas zohor biar jer muka kosong dulu... hehehe... (jimat bah, kalau nak pakai pun ok jugak) sampai waktu ASAR. Dan lepas ASAR baru sapu Smooth Lotion dan Daily Cream.

MARGHRIB dan ISYAK pun sama seperti zohor dan asar tadi. Cuma bezanya pakai Nightly Cream okeeyyyy... jangan sarukkk... ekeke... dah malam, pakei nightly cream lah... ekeke... ♥ _ ♥


***Okeyy...  Ni kita nak Share-Share Macam mana nak bezakan Tabita Palsu dengan Tanbila original. Hati-hati ya kawan-kawan sebab Produk tabita ni mudah ditiru dan sukar di pastikan keOriginalan nya... 
haaaaa... Ni kita dapat dari google... ekeke... 

Perbezaan Tabita Asli dan palsu

•cream tabita pagi warna kuning cerah, tabita palsu berwarna kuning keruh.
•cream tabita malam berwarna putih susu, tabita palsu warna nya putih ke
kuningan
•sabun tabita tutup asli botol putih bening, tabita palsu tutup nya
putih buram/susu

- Tabita asli memiliki cream pagi dgn warna kuning cerah dan lembut
sedangkan cream cream pagi palsu lebih kental / kaku dan berwarna kuning
keruh..

- Cream malam tabita asli berwarna putih susu dan tidak terlalu kental,
sedangkan yang palsu warna putih agak kekuningan keruh juga lebih kental

- Tas kemasan exclusive tabita asli memiliki bahan gold kulit jeruk
resreting baru berwarna kuning, sedangkan yang palsu bahan gold halus
kilap, dan resleting lama berwarna putih

- Sabun pada tabita asli pada tutup botolnya putih bening, sedangkan
tabita palsu putih susu / buram..





Tabita Skin Care asli :

•logo tulisan tabita dan gambar bunganya tersambung,
•logo berhologram
•krim paket exclusive putih kilap mutiara

Tabita Skin Care palsu :
•logo mengunakan tabita yg lama, dmn tulisan tabita dan gambar bunga
terpisah
•logo tidak berhologram,
•tutup wadah cream berwarna orange or pink


oklah kekawan... Mengatuk dah eh... kamek tidur dolok k... Apa-apa inbox jak k. Saya bersedia membantu... ngeeee... Bye sweety sweetyyy... Asalamamualaikum dan Selamat Malam...




****Kepada Supplier atau Seller Tabita Skincare, Sila tinggalkan contact number anda pada comment untuk urusan jual beli****


Dan  untuk sambungan testimonial ni Lyza dah buat sambungan dia... uolsss bolah klik link bawah ni untuk kesinambungan atau sambungan dia... hehe ✿◕ ‿ ◕✿

http://jamaliasari.blogspot.com/2013/04/testimonial-and-review-tabita-skin-care.html




47 comments:

mohamad hafizi said...

dekat mna nk dapat product ni...n brape harganya

mohamad hafizi said...

slam sy nk tanya kat mna nk dapat product ni..n brape harganya..

Raja Nur Atikah said...

salam.. sis.. i nk tny.. i dh 4 mggu pakai tabitani. tp kulit makin cerah.. yg mslh ny, kulit timbul ruam2 kecil.. i biakan. last2 ruam tu jdi jerawat besar.. cmne tu ye?? i roiso.. ke x sesuai ngn kulit i? then i ada t'pk nk stop or p farmasi cari ubt jrwt... bole bntu cmne? hrp sgt dpt mmbntu..

Lyza Ratani said...

sis Raja Nur Atikah, yeke sis? teruk ker? ermmm... sepanjang lyza guna tabita ni dan kenalan2 lyza yang sedang pakai memang tak de pulak permasalahan macam tu. ermm... kat bahagian mane ruam tu sis? Kita cuma bimbangkan keoriginalan tabita yang U beli tu...biasanya ruam mcm tu akan berlaku dalam tempoh peeling dan pada bahagian leher. tapi lepas tempoh tu alhamdulillah... ruam tu akan hilang. add I dalam FB then share gambar ruam tu dlm inbox I.. hehe... nak tengok ruam tu... Jangan bimbang sis... InsyaAllah produk ni sesuai untuk semua jenis kulit. Lyza hanya share pengalaman pemakaian tabita ni sis. Lyza cuba bantu setakat yang lyza tahu.Untuk lebih pasti rasanya sis better tanya pada pakar atau kedai tempat sis beli tu.

Lyza Ratani said...

regular set biasanya RM280 something
exclusive set biasanya RM330 mcm tu.

Siti Najwa Ismail said...

saya ada menjualnya :)

0172108597

Tabita Cantik said...

tabita emang mantap ya..


Beli terus produk tabita skin care yaaaa

Faizal Shah said...

salam...

kamek pun pengguna tabita produk tok juak... mula2 pakai ya, yarabbie... pedih eh.. tapi ada aku kesah?? pakai jak la, lelaki mesti tahan...hahaha..

kulit muka kmk sikda jerawat, kamek pakey produk tok sebab maok hilangkan kekusaman kulit muka yg gelap. ni ndak makin kebudak-budakan muka tok. sampai rakan sekerja puji, malu juak dengar pujian sidak ya.

kinek tok masih setia ngan produk tok. alhamdulillah, hasilnya sangat2 meyakinkan.

*mula2 kmk beli set trial (percubaan) yg diolah/direka oleh stokis/ejen tempat kmk beli ya (rakan fb). produk tok memang sikda set percubaan, tetapi atas permintaan, nya usahakan, dengan harga RM 140.00. kinek tok kmk guna set esklusif. :)

Faizal Shah said...

salam.

kamek pun pengguna tabita skin care juak.. dah 2 bulan kmk guna produk tok. mula2 memang sangsi juak, tapi lepas nangga testimoni, kmk cuba juak la. syukur la tempat kmk beli ya (rakan FB yg jual a.k.a. ejen) ada sediakan produk set trial percubaan bagi customer mcm kmk yg was2. harganya RM140 jak. nya murah sebab set ya kecik jak, cukup pakai sebulan.

mula2 pakai ndang la pedih. demi kecantikkan (hahahah...) tahan jak la. hasilnya memang TERBAIKKK... alhamdulillah.... best produk tok.

oh ya, tujuan asal kmk beli produk tok bukan sebab maok licinkan muka, sebab kulit muka kmk xda jerawat, just nya kusam n gelap jak. kinek tok dah cerah dan kawan2 pmpuan puji muka makin cerah, licin, kedak orang korea (pujian ya....sik boleh blahh...hihihi).

kinek tok kmk guna set esklusif (RM310.00 termasuk posting) sebab dah yakin keberkesanannya. kinek tok tengah nunggu Tabita Eye Cream di pos kwn kmk ya. harganya RM110.00.

*nya dapat harga murah sebab nya sik guna orang tengah, nya ambik terus dari kilang di Indonesia ya pakai kapal. :)

Litta Princess said...

assalamualaikum Pn .Lyza.
Minta izin share your testimoni ya ?

Litta Princess said...

Assalamualaikum Pn .Lyza
minta izin share your testimoni dekat my page boleh ?

Lyza Ratani said...

Siti Najwa Ismail, (^_^)v saved...hehe...

Lyza Ratani said...

Tabita cantik, yer yer... sekarang emamng dah tak boleh lepas tabita ni. serasi sangat dah. :)

Lyza Ratani said...

Faizal Shah,
amboiiii.... hehhehe... permulaan ya nang nangessss nyapu smooth lotion ya... kenek tok alhamdulillah... serasi dan semua kawan2 yang lamak sik jumpa kamek bila bertemu terkejut nangga perubahan kulit kamek. auchhhhhh... sukeeee... untuk kecantikkan bukan berletak 100% pada bentuk muka yg cantik tapi kebersihan kulit terutamanya... :)

Lyza Ratani said...

Litta Princess,
Boleh dear... silakan... :)

aliza aziz said...

nak tnya.. ppuan ngandung boleh pakai ke?

Lyza Ratani said...

sis Aliza Aziz
actually, Lyza pun baru bertanya pada orang yg biasa Lyza beli tabita ni.. Dia cakap supplier dia dari jakarta bagitau yang Ibu2 mengandung tidak digalakkan menggunakan toner (smooth lotion) ni sebab smooth lotion ni mengandungi 1.9 percent hydroquinone. Jadi, kamu boleh skip toner (smooth lotion) dia dan gantikan dengan serum.

Muka yg x licin...hihii said...

...rsa mcm best jak kmk nga ktk makey...hihiii...mok makey jwk!!!....ngu dh kje lok nysa keyh...ngeee!!!!

Lyza Ratani said...

ok nysa... :)

sam young said...

I pon bru guna tabita exc about 1mth..kesannya mmg ketara kulit nmpk putih..tp pkai kdg2 kesannya xla secepat yg pkai slalu..heee..tp produk ni mmg berkesan la..mmg digalakkan tok sesape memcuba...area kuala lumpur ble contact i if berminat tok mencuba...

Lyza Ratani said...

sam young
u boleh tinggalkan ur contact number kat sini... nanti2 boleh kita orang contact u kalau nak order... (^_^)v

Sue Basueri said...

Sis mcne saya nak mndapatkan trial set ni??
Whatapp me 01124141023 ;)

mirah rahim said...

Salam sis, tabita sesuai tak untuk kulit yang dah pernah menggelupas sebelum ni?

Lyza Ratani said...

Sue Basueri, dah watsapp u... harap u dapat info tu... thanks

Lyza Ratani said...

mirah rahim

rasanyer produk ni sesuai untuk semua jenis kulit. u kena cuba dulu k. insyaAllah pasti serasi. :)

zahira batrisya said...

awk...kte pkai tabita ni da smnggu.. cuci mke mmg de rse pedih2 la.. tp xde mnggelupas.. juz rse tegang je...

Cik An said...

Saya nak try trial set jugak.tapi sbb muke saye dah rosak teruk.jadi takut 2930 try ape2 produk dah.skrg pakai ponds n tempek mcm2 jenis foundation kalau nak g jalan2.jerawat xde.kalau ade seketul dua je.parut yg byk.tabita ni boleh hilangkan ke?mane nak dpt trial set?wassup saya 01129034125.thanks liza.

MamaAndDaughter said...

Sis,ada tips x pky ngilang pedih nk mati leput mky tabita tok???

Pem Hb said...

Lyza boleh whatapp kmk Sine boleh Dapat Stok Tabita Tok,kmk Makei Tabita Juak Mmg Berkesan,,0138407030...tq

Pem Hb said...

Lyza boleh whatapp kmk Sine boleh Dapat Stok Tabita Tok,kmk Makei Tabita Juak Mmg Berkesan,,0138407030...tq

Original Tabita Skincare Malaysia said...

Tabita skincare exclusive set rm300 only. Limited to 24set only. Deposit rm150. ETA 9 April 2013. Grab ur set now!

originaltabitaskincaremalaysia@gmail.com

Mrs Amri said...

Hi, saya pun pengguna tabita. Mmg berkesan sangattt. Sakit kejap je kan. Beauty is pain. Hehe...... Sesiapa nk beli product tabita boleh hubungi saya. Set exclusive berharga rm300 + postage. Kenapa murah? Sebab saya sendiri ke Jakarta untuk membelinya. So jangan ragui keasliannys ya. Contact saya 0193673667 geeha

Mrs Amri said...

Tabita skincare exclusive set for rm300 only. Ready stock now. SMS or whatspp 0193673667

Tabita Murah Meriah said...

Saya orang Jakarta tapi duduk di Putrajaya Malaysia, saya Jual Tabita Skin Care under market price, saya tak letak harga kat sini, Nanti kakak2 bisa pingsan :)

For more info, pls contact 0193019237

Tabita Murah Meriah said...

Saya orang Jakarta yg duduk di Putrajaya Malaysia, saya Jual Tabita Skin Care under market price, saya tak letak harga kat sini takut kakak2 pingsan hehe;)

For more info, pls SMS/WhatsApp on 0193019237

Thanks for approved Kak Liza ;)

nor kosmetik said...

saya tinggal di kl dan ada menjual tabita gold...
no phone saya 0194803904....blog saya..norkosmetik.blogspot.com

Ellisa.Tabita said...

Hi Lyza & friends,

kalau nak dapatkan Tabita Skincare Original boleh COD di Kuching, atau pos seluruh Malaysia, boleh sms/whatsapp ke :012-8580492
BBM : 28CA7B2A

ellisa.tabita@gmail.com

Thank you Lyza.

kak yong amsyar said...

hi dear..

feel free to contact me.. im tabita supplier... 019-2294166 .. best product best price

kak yong amsyar said...

best price to all tabita's lover..
feel free to contact me 019-2294166.. #jgn pengsan bila tau harga!!! :)

zaizaluvme said...

hi... saya ada jual tabita jugak. terus dari jakarta. supplier ambil terus dari ibu desi...

memang ori sebab saya sendiri dah pakai. kalau nak boleh wassap saya di 0183242373

review saya::

http://zaizaluvme.wordpress.com/2013/03/11/kecantikkan-hak-milik-setiap-insan/

http://zaizaluvme.wordpress.com/2013/03/27/tabita-skincare/

Norzaimah Jinggal said...

hai lyza, sy nak pinjam share testimony tabita ni dkat FB sy,bole tak?

Lyza Ratani said...

Norzaimah jinggal, boleh.. silakan. FB u ape sis?

syeila sabari said...

Salam kak...nak tnya...kat mana bleh dpt eye shadow nyx yg akak pkai...tq

syeila sabari said...

Salam kak...kat mana bleh saya dptkan eye shadow nyx tu...tq

Lyza Ratani said...

Sis Syeila Sabari
Lyza belum pernah beli lagi sbb eyeshadow NYX ni akak jiran lyza yg hadiahkan dan masih byk lagi. Hehe.. Sbb tu belum terfikir nak beli baru. Tapi lyza dah tanya kat akak jiran lyza tu dan dia kata dia beli dari forum lowyat.net dan nama seller dia strawberry_girl
Rugi tak cuba sis... Sbb warna dia mmg cantikkk... (^_~)v

Dd Aina said...

Slm liza nk tye brp lm blh nmpk keberkesanan ye. Pm sy didi_manap@yahoo.com thx

Tabita Asli said...

Dear Lyza,

Perkenalkan, kami merupakan distributor resmi Tabita Skin Care di Indonesia. JIka berminat kami ingin menawarkan kerja sama untuk menjadi reseller kami. Harga yang kami tawarkan sangat bersaing karena kami disupply langsung oleh produsen Tabita.

Untuk informasi leibh detail silahkan PM
sms : 0812-9613-1999
Pin BB : 265E2611
www.thebeautylock.com

Terimakasih.